AKTUELNO

Danas su predstavljeni rezultati rada ministarstva.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predstavio je danas rezultate rada tog ministarstva od kad se on nalazi na toj funkciji rekavši da će se u daljem radu ministarstvo fokusirati na realne ciljeve koji će doneti konkretne rezultate koje će građani moći da osete.

- Za sledeću godinu predviđene su nove tri stvari u budžetu. 204 miliona dinara za podršku smeštaja u privatnim domovima za stare gde je cilj da više nema čekanja na smestaj u ovim domovima. Druga stavka je SOS telefon za žene žrtve nasilja za šta je izdvojeno 30 miliona dinara - rekao je on i dodao da je 26 miliona dinara izdvojeno kako bi Srbija imala pravo da aplicira za učešće u programima EU.

Kada je u pitanju sektor za rad i zapošljavanje, Đorđević je istakao da je najznačajnije smanjenje nezaposlenosti i prekvalifikacija ljudi u IT sektor što će doprineti što kvalitetnijem kadru.

On je naglasio i donošenje Zakona za finansijsku podršku porodicama sa decom, a kada je u pitanju sektor za brigu o osobama sa invaliditetom rekao je da će tu najznačajnije stavke biti veća izdvajanja, izrada centralne baze podataka, kao i izrada personalizovanih kartica.

Za sledeću godinu imamo tri ključna cilja, rekao je ministar i naveo da su to početak rada na izdavanju socijalnih karata, borba protiv rada na crno i SOS telefon.

Upitan za proces privatizacije banja on je rekao da su održani sastanci i da postoji zainteresovanost investitora, te da će se rešavati jedna po jedna banja.

Kako je dodao, na tome najviše radi PIO koji je u najvećem broju slučajeva u vlasničkoj strukturi banja.

Ministar je rekao da se za sledeću godinu očekuje donošenje Zakona o štrajku.

#Ministarstvo za rad | boračka i socijalna pitanja

#Zoran Đorđević

'